Acı Biber Salçası 1 KG
- 13%

Acı Biber Salçası 1 KG

40.00  34.99 

Yemeklerimizin vazgeçilmez lezzeti salçanın Gaziantep mutfağındaki yeri apayrıdır. Hemen hemen bütün yemeklerimizde kullanılan salça, tencere kebaplarının bir çoğuna Güneşten aldığı o muhteşem aromasını ekleyerek yemeklerin lezzetine lezzet katar. Bir çok yemekte kullanılması ile evlerin olmazsa olmazı salçayı yapmaksa emek ve özen ister. Gaziantep bölgesinde yetişen ve yurdumuzun diğer bölgelerinde verimli bir şekilde üretimi olmayan özel salçalık acı biberler mevsiminde toplanır. Biberler önce güzelce temizlenir ve ayıklanır, Güneşte kurutulur ve tamamen doğal yollarla, özenle katkı maddesi kullanmadan, çekilerek hazırlanır. Ev yapımı doğal acı biber salçası muhteşem kıvamını, kokusunu ve inanılmaz lezzetini bu geleneksel yöntemlerin kullanılmasından ve özel salçalık biberlerin aromasından alır. Piyasada satılan hazır salçalardan farkını, ev yapımı acı biber salçasını tattıktan sonra siz de hemen fark edecek ve muhteşem lezzetinden vazgeçemeyeceksiniz.

Adet
Karşılaştır

Yemeklerin vazgeçilmek öğelerinden biri salça olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok sık kullanılan ve tüketilen bir besin olan salça acı ve tatlı olarak ayrılır ve acı seven kişiler sitemiz içerisinden acı biber salçası satın al diyerek bu lezzete sahip olabilir. Yemeklere katıldığı zaman acı salça hem güzel bir tat hem de hafif bir acılık vermektedir. Aynı zamanda yemeğin rengini bile değiştirerek daha albenili bir hal almasını sağlamaktadır.

Acı Biber Salçası Nasıl Yapılır?

Sizlerin kapısına kadar özel olarak getirilen bu acı salçaların yapımı birkaç işlemden oluşmaktadır. Doğal olarak yetiştirilmiş olan bu acı biberler öncelikle ayıklanmaktadır. Ayıklanan bu acı biberler yıkma işlemi gördükten sonra saplarından ayrılmaktadır. Daha sonrasında ise biber doğrama makinası yardımı ile ince ince öğütülmeye başlanır. Salçaların içerisinde bir miktar tuz ilave edilmektedir. Bu tuzun ilave edilmesindeki sebeplerden biri de salçaların uzun süre dayanması için olmaktadır.

Kıvam alması için güneşte kurutulan bu biber aynı zamanda kurutulurken güneşten D vitamini almaktadır. Bu D vitamini sayesinde daha lezzetli ve sağlıklı bir hale dönüşür. Salça yapımında biberlerin sık sık karıştırılması gerekmektedir. Karıştırılır iken salça içerisinde bulunan fazla suyun gitmesine özen gösterilir. Daha sonrasında ise acı biber salçası satın al diyen kişiler için 3 kg olan kaplara konularak hizmet edilmeye hazır hale gelmektedir.

Acı Biber Salçası Nasıl Kullanılır?

Acı biber salçasının birçok kullanım alanı mevcut olmaktadır. Bu salçanın kıvamı ve rengi nedeni ile kahvaltılık sos olarak tercih edilmektedir. Kahvaltılarda sofralarınızda acı biber salçası bulundurarak hem lezzetinden hem de sofranızı zenginleştirilmesinden faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda bu acı biber salçası insan vücuduna da şifa olmaktadır. Diyet yapan kişilerin acı biber salçası tüketmesi metabolizmalarını hızlandırmalarına yardımcı olmaktadır.

Bu acı biber salçaları sizler için doğal biberler yardımı ile hazırlanmaktadır. Sağlıklı ve lezzet açısından harika olan bu acı biber salçalarını tüm çorba ve yemeklerde kullanmanız mümkün olmaktadır. İsterseniz de hamur işlerinde hatta soslarda bile acı biber salçası satın al diyerek ve sahip olarak kullanmanız mümkün olmaktadır.

Ağırlık1 kg
0

ENÜST

X