Boz Fıstık Boz 1 1 KG
- 11%

Boz Fıstık Boz 1 1 KG

180.00  159.99 

ANTEP BOZ FISTIK İÇİ (1. KALİTE) Temmuz ayının sonlarında ve Ağustos ayının 15’ine kadar hasat edilen fıstıkların kabuğundan ayrıştırılıp seçilmesiyle elde edilen boz iç Antep fıstığı en kaliteli ve en lezzetli iç Antep fıstığı cinsidir. Boz iç Antep fıstığı hasadı, diğer olgunlaşmamış fıstığa göre az olduğu için fiyatı yüksek ve değerlidir. Boz iç Antep fıstığın rengi bilinen fıstık içi rengine göre daha yeşil renktedir. Kendine has aroması ve koyu yeşil rengiyle baklava ve dondurma sektörünün olmazsa olmazıdır. Boz iç Antep fıstığı son zamanlarda çikolata sektöründe de çokça tercih edilmektedir. İri taneli olan boz iç fıstığın besin değerleri yüksektir. Boz iç Antep fıstığının sağlığa faydaları saymakla bitmez.

Adet
Karşılaştır
  • Yeni mahsullerimiz  ve kaliteli Boz 1 Antep fıstığı İçi her yılın Temmuz ile Ağustos ayları arasında özel olarak hasat etmekteyiz ve antep  fıstığının  en iyisi olarak bilinir. Antep Fıstığının ilk hasatından elde edilen ürünlerdir. Antep fıstığının normal hasat zamanından 1 ay önce toplanan bu ürünler fıstıkların en değerlilerindendir. Koyu yeşil rengi ve enfes tadı ile özel bir fıstık türü olan Boz Antep Fıstığı İçi baklava, dondurma, helva ve bir çok çeşit tatlı ve pastada tercih edilir.Gaziantep’in en meşhur ürünü olan Boz Antep fıstığı siz değerli müşterilerimiz için en doğal yollar ile üretilmiştir. Boz 1 Antep Fıstık  kırmızılık ve yeşillik oranı %98 ile 99 oranındadır . Alımlar en az 100 Kg altı olmalıdır.Ürünlerimizin uygun fiyatlı olması dışında tüm Türkiye’ye ücretsiz kargo imkanı sunuyoruz . Yurt dışı alımlarınızda ise 1 ton üzerine ücretsiz kargo avantajlarımızda mevcuttur.İnternet sitemizden anında ulaşım sağlayabilirsiniz.

    Boz Antep Fıstığı Faydaları

    • Boz 1 Antep fıstığı lif, fosfor mineralleri, potasyum, A grubu vitaminler, B grubu vitaminler, yağ ve protein açısından çok zengin bir besindir.
    • Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.
    • Antep fıstığı kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığı riskini azaltır.
    • B6 vitamini sayesinde çeşitli kanser türlerinin ve enfeksiyonların engellenmesine yardımcı olur.
    • Antep fıstığı içerdiği antioksidan oranı açısından yaşlılığa bağlı olarak görülen bazı hastalıklara yakalanma riskini düşürür.
    • Kandaki kötü kolesterol (LDL) seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır. Ayrıca içerdiği antioksidanlar ve doymamış yağ asitleri sayesinde kalbi de koruduğu bilinmektedir.
    • Yüksek lif içeriği sayesinde kandak şeker miktarını dengeler. İnsülin direncini düşüren Antep fıstığı basıncı da düşürerek inme, felç ve yüksek tansiyon riskini azaltır.
    • Kabuğundaki lif sayesinde mide zarını korur ve midede oluşan asit oranını dengeler. Bağırsak florasanı koruyarak sindirimi rahatlatır. Hazımsızlık ve şişkinlik riskini azaltır.Antep fıstığı içerdiği E, C ve B vitaminleri böbrek ve mesane bölgesinde oluşan kumların daha rahat dökülmesini sağlar.Antep fıstığı günlük ihtiyaç olan B6 vitaminini karşılar. Kandaki oksijen miktarı artırarak anemiyi önlemeye yardımcı olur.

    Boz Antep Fıstık  Nasıl Yetiştirilir

    Çöl iklimine alışkın olan Boz 1 Antep fıstığı ağacı, büyük sıcaklık değişikliklerine dayanıklıdır. – 10 derece ile 48 derece arasında yaşar. Ancak hatırlatmakta fayda var, sıcaklık miktarı bu skalanın üç noktalarına ilerlediğinde bile, Antep fıstığı ağacından en iyi şekilde verim alabilmek için öteki şartları yerine mutlaka getirmeniz gereklidir. Dünya çapında üretilen bir besindir. Özellikle anavatanı olan Orta Doğu ülkelerinde popülerdir. İran, Antep fıstığı ağacı yetiştiriciliği konusunda bir numaralı ülkesi arasındadır. Onun hemen ardından Amerika Birleşik Devletleri gelmektedir. ABD’de Antep fıstığı ağacı, özellikle iklim şartlarının yeterliliği nedeni ile Kaliforniya eyaletinde gerçekleşmektedir.

Ağırlık1 kg
0

ENÜST

X