Antep Boz Fıstık İçi Boz 2 1 KG

Yeni mahsullerimiz Boz 2 Antep fıstığı İçi her yılın Temmuz ile Ağustos ayları arasında özel olarak hasat etmekteyiz ve antep  fıstığının  en iyisi olarak bilinir.Doğal olarak yetişen  Antep Fıstığının ilk hasatından elde ettiğimiz ilk ürünlerimizdir. Antep fıstığının normal hasat zamanından 1 ay önce toplanan bu ürünler fıstıkların en değerlilerindendir. Koyu yeşil rengi ve enfes tadı ile özel bir fıstık türü olan Boz Antep Fıstığı İçi baklava, dondurma, helva ve bir çok çeşit tatlı ve pastada tercih edilir.

Gaziantep’in en meşhur ürünü olan Boz Antep fıstığı siz değerli müşterilerimiz için en doğal yollar ile üretilmiştir. Boz 2 Antep Fıstık  kırmızılık ve yeşillik oranı %80 yeşillik ve %20 kırmızı  oranındadır . Alımlar en az 100 Kg altı olmalıdır.Ürünlerimizin uygun fiyatlı olması dışında tüm Türkiye’ye ücretsiz kargo imkanı sunuyoruz . Yurt dışı alımlarınızda ise 1 ton üzerine ücretsiz kargo avantajlarımızda mevcuttur.İnternet sitemizden anında ulaşım sağlayabilirsiniz.

Antep Fıstığının Faydaları

  • Antioksidanlar sağlığımız için ciddi önem taşımaktadır. Hücre hasarını önler ve kanser gibi hastalık riskini azaltmada önemli bir rol oynarlar.
  • Boz 2 Antep fıstığı en düşük kalorili kuruyemişler arasında yer almaktadır. Protein miktarı çok fazla olmasına rağmen kalori miktarının düşük olması Antep fıstığını oldukça değerli kılmaktadır.
  • Antep fıstığını düzenli olarak tüketmek, vücuttaki LDL (kötü) kolesterol seviyelerini azaltabilir. Antioksidanlar, fitosteroller ve doymamış yağ asitleri, sağlıklı bir kalbin teşvik edilmesi için mükemmeldir. Antep fıstığı aynı zamanda, arterlerin sertleşmesini ve kan pıhtılarının oluşumunu önleyen, l-arginin adı verilen bir amino asit kaynağıdır.
  • Antep fıstığı, lutein ve zeaksantin gibi karotenoid antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, yaşlılarda yaşla ilişkili oluşan göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olur.
  • Antep fıstığının diğer sağlık yararlarından biri de, gıdaların pürüzsüz sindirilmesine yardımcı olan iyi bir diyet lifi kaynağı olmasıdır. Yaklaşık 1 avuç veya 30 gram antepfıstığı bir porsiyon, yaklaşık 3 gram diyet lifi içerir ve sindirim sisteminizin optimum kapasitede çalışmasını sağlamak için fazlasıyla yeterlidir.
  • Antep fıstığı ayrıca deriden kuruluğu gidermeye yardımcı olur. Doymuş yağ bu yönüyle önemli bir rol oynar. Yağ aynı zamanda aromaterapi ve geleneksel masaj terapisi gibi geleneksel terapilerde bir bileşen olarak kullanıldığı için iyi bir taşıyıcı veya baz yağ olarak da işlev görür.

Antep Fıstığı Ağacaını Tanıyalım

Boz 2 Antep fıstığı lezzetli ve besin değeri oldukça zengin bir yemiştir. Fıstık ağacının meyveleri salkımlar şeklinde ve penbe renklidir.fıstığın geniş bir tüketim alanı vardır.Çerez olarak yenildiği gibi tatlılarda ve tuzlu yemeklerde kullanılır.Fıstık,yazları uzun,sıcak ve kurak,kışları nispeten soğuk olan bölgelerde yetişir.Gaziantep ve yöresinde istediği ortamı bulur.Antep fıstığı ağacı bir yıl ürün verdiğinde ertesi yıl daha az ürün verir yada hiç vermez.Fıstık ağacının tepesi basık ve yuvarlak,boyu 6 metre kadardır.

0

ENÜST

X