Antep Boz Fıstık İçi Boz 4 1 KG

Doğal olarak yetişen  Antep Fıstığının ilk hasatından elde ettiğimiz ilk ürünlerimizdir. Antep fıstığının normal hasat zamanından 1 ay önce toplanan bu ürünler fıstıkların en değerlilerindendir.  Koyu yeşil rengi ve enfes tadı ile özel bir fıstık türü olan Boz 4 Antep Fıstığı İçi baklava, dondurma, helva ve bir çok çeşit tatlı ve pastada tercih edilir.

Boz Antep fıstığı siz değerli müşterilerimiz için en doğal yollar ile üretilmiştir. Boz 4 Antep Fıstık  kırmızılık oranı %40 yeşillik oranı ise %60’dır. Alımlar en az 100 Kg altı olmalıdır.Ürünlerimizin uygun fiyatlı olması dışında tüm Türkiye’ye ücretsiz kargo imkanı sunuyoruz . Yurt dışı alımlarınızda ise 1 ton üzerine ücretsiz kargo avantajlarımızda mevcuttur.İnternet sitemizden anında ulaşım sağlayabilirsiniz.

Antep Fıstığı Faydaları

  • B6 vitamini sayesinde çeşitli kanser türlerinin ve enfeksiyonların engellenmesine yardımcı olur.
  • Boz 4 Antep fıstığı içerdiği antioksidan oranı açısından yaşlılığa bağlı olarak görülen bazı hastalıklara yakalanma riskini düşürür.
  • Kandaki kötü kolesterol (LDL) seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır. Ayrıca içerdiği antioksidanlar ve doymamış yağ asitleri sayesinde kalbi de koruduğu bilinmektedir.
  • Damarları genişleterek kanın vücutta daha rahat dolaşmasını sağlarken, kolesterol seviyesini düşürür ve kalp sağlığını korur. İçerdiği faydalı yağ sayesinde vücudun kilo almasını önler beraberinde ise enerji oranını artırır.
  • Kandaki şeker miktarını dengeler. Uzmanlar şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir besindir. İnsülin direncini düşüren Antep fıstığı beraberinde basıncı da düşürerek inme, felç ve yüksek tansiyon risklerini de azaltır.
  • Fındıkgiller sağlıklı yağlar içerir ve 50 adet antepfıstığı sadece 160 kalori içerir, bu da aslında kuru yemişler için düşük kalorili bir atıştırmalıktır.
  • Yulaf ezmesi en zengin lif kaynağı olarak kabul edilir, ancak muhtemelen bilmediğiniz şey antep fıstığının lif bakımından daha yüksek olmasıdır. Antep fıstığı yulaf ezmesine göre çok daha lifli bir besindir.
  • Antep fıstığı, mükemmel bir fitosterol kaynağıdır, diğer içerikleri kolesterolü emen maddelerdir, bu yüzden genel olarak tatlıların ve yemeklerin ortak bir parçasıdır.
  • Antep fıstığındaki fenolik bileşikler, bazı yiyeceklerde bulunan antioksidanlara oldukça benzer.

Antep Fıstığı Ağacını Tanıyalım

Boz 4 Antep fıstığı ağacının gövdesi ve dalları gri renktir ve yıllar geçtikçe bu renk koyulaşır. Güçlü kök sistemi  8 metre genişliğinde olabilir ve 3 metre kadar bir derinliğe ulaşabilir. Antep fıstığı lezzetli ve besin değeri oldukça zengin bir yemiştir. Fıstık ağacının meyveleri salkımlar şeklinde ve penbe renklidir.fıstığın geniş bir tüketim alanı vardır.Çerez olarak yenildiği gibi tatlılarda ve tuzlu yemeklerde kullanılır. Fıstık,yazları uzun,sıcak ve kurak,kışları nispeten soğuk olan bölgelerde yetişir.Gaziantep ve yöresinde istediği ortamı bulur.Antep fıstığı ağacı bir yıl ürün verdiğinde ertesi yıl daha az ürün verir yada hiç vermez.Fıstık ağacının tepesi basık ve yuvarlak,boyu 6 metre kadardır.

0

ENÜST

X