Ceviz Kabuklu Chandler (Amerikan vs Şili) 1 KG

Chandler Kabuklu Ceviz çeşidi, çok verimli bir çeşittir. En geç donların olduğu bölgelere tavsiye edilmektedir. Meyvenin eti beyaz, iç verimi çoktur.  Mayıs ayında yapraklar uyanmaya başlar ve 9. Ay sonlarında hasat yapılmaktadır. İç verimi çokça yüksektir.Ceviz ağacının en önemli niteliklerinden birisi ise farklı toprak ve iklimlere kolayca uyum sağlıyor olmasıdır.   Ceviz ağacının yetiştirilmesi uzun zamana bağlı olmakla beraber, 400-1800 saat soğuklama ihtiyacıyla bütün dünya üzerinde en çok yayılan türlerden biridir. Kabuklu chandler Amerikan Cevizi deniz seviyesinden 1700 m yüksekteki alanlara kadar yayılış göstermektedir.

Mutedil iklim meyve türlerinden olan chandler Amerikan kabuklu ceviz hem yüksek hem de düşük sıcaklığa karşı hassas olarak bilinir.   Aşırı yaz sıcaklarında yeşil kabukta, yapraklarda yanmalar ve ayrıca meyvelerde büzülmeler olur. Bu zarar -36 °C’de başlamakta olup -43 °C’de ise çokça şiddetlenmektedir. Geç sonbahara kadar gelişmesi devam eden genç ceviz ağaçlarının uç sürgünleri iyice olgunlaşmamışsa -10 °C’de zarar görür. Verimi çok çeşitli olan Amerikan chandler kabuklu ceviz olarak bilinen bu ürünü uygun fiyatlarla tüm Türkiye ‘ye ve yurt dışı alımlarında 1 ton üzeri ürünler için ücretsiz kargo imkânı sunuyoruz.   Kendi organik üretimimiz olan bu ceviz türünün toplu alımı en az 100 kg olarak belirlenmiştir. Internet sayfamızdan siparişlerinizi verebilirsiniz.

Chandler Kabuklu Cevizin Özellikleri Nelerdir?

Chandler Kabuklu Ceviz, az pürüzlü, oval şekilli ve diğer cinslere göre erken meyve vermesinden dolayı en çok tercih edilen ticari bir cins. Kabuktan kolay ayrılması, kuru ve taze ceviz olarak tüketilmeye elverişli olması chandler cevizine olan ilgiyi daha da arttırıyor.   Piyasada bodur ceviz fidanı olarak da bilinen Amerikan menşeili bu fidan türünü salkım şeklinde meyve verdiğinden dolayı bazı kişiler bu şekilde de anmakta.

Chandler Kabuklu Cevizin Faydaları

  • Chandler Kabuklu Cevizin metabolizmayı iyileştirme özelliği vardır.
  • Ceviz, vücuda bakır, kalsiyum, demir, selenyum, çinko gibi mineraller sağlamaktadır.
  • Büyüme ve gelişme, sindirim ve nükleik asit sentezi gibi aktivitelere katkısını daha çok arttırır.
  • Cevizin faydaları düzenli tüketildiğinde artar ve bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği de vardır.
  • Cildin uzun süre parlamasını sağlar ayrıca ciltte kırışıklık oluşumunu yüksek oranda önler.
    Ceviz tüketimi melatonin kan seviyesini yükseltir ve uykuya sebebiyet verir.
  • Bundan dolayı uyku iyileştirilmesine katkı sağlar.
  • Antioksidan bakımından zenginlik olarak böğürtlenden sonra 2. Sırada olan ceviz, bu antioksidanlar sayesinde kimyasaldan kaynaklanan karaciğer hasarını giderir
  • Bağırsakta bulunan faydalı bakteriler iltihaplanmaya yönelik koruma göstererek bileşiklere dönüşür.

Kabuklu Cevizin Tüketim ve Kullanım Alanları

Ceviz üretiminin büyük bir bölümü kuru diğer bölümü ise taze olarak tüketilir. Geleneksel olarak kabuk daha çok geleneksel olarak tüketilir.  Hazır gıdaların yaygınlaşmasıyla birlikte tercih iç cevize doğru artmaya başlamıştır.

Gıda ve ilaç sanayisinde, küçük parçalara ayırarak pasta ve şeker endüstrisinde, boya sanayisinde kullanılır.

0

ENÜST

X