Kabuklu Fındık 1 KG

Kabuklu Fındık  Önceleri kuruyemiş olarak tüketilen fındığın, gıda sanayiinin gelişmesiyle  birlikte kullanım alanı genişlemiştir.Fındık; çikolata, bisküvi, şekerleme, tatlı pasta, dondurma imalatının yoğun olarak kullanılmaktadır. Çikolata ve bisküvi imalatında, dünyanın yıllık iç fındık tüketimi 300.000 ton’u aşmıştır. Ürünlerimiz kendi mahsullerimiz olup organik yetiştirlmektedir.

Alımlar en az 100 Kg altı olmalıdır.Ürünlerimizin uygun fiyatlı olması dışında tüm Türkiye’ye ücretsiz kargo imkanı sunuyoruz . Yurt dışı alımlarınızda ise 1 ton üzerine ücretsiz kargo avantajlarımızda mevcuttur.İnternet sitemizden anında ulaşım sağlayabilirsiniz.

Fındığın Faydaları

  • Kabuklu Fındık Kanser önleyici hücrelere sahiptir. İçindeki E vitamini sebebiyle kanser önleyici, koruyucu ve tedavi edicidir.
  • Fındık bağışıklık sistemini büyük ölçüde güçlendirir. Öte yandan kansızlık riskini azaltır. Ateş, soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçer.
  • İçindeki E vitamini kalp ve damar sağlığını korumakta yardımcı olur. Öte yandan çiğ fındık kalp krizi riskini engelleyici özelliğine sahiptir.
  • B6 vitamini içerdiği için sinir sisteminin doğru işlemesine yardımcı olur. Ancak çiğ fındık, kavrulmuş fındıktan daha faydalıdır.
  • Zengin lif kaynağına sahip olan fındık, kan şekeri seviyesini dengeler ve diyabet riskini ortadan kaldırır.
  • Zengin aminoasitlerden zengin olduğu için psikolojik ve zihinsel olarak kişinin kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olur.
  • Fındığın tüm bilinen faydaların yanında cildi güzelleştirici etkisi de vardır. E ve C vitamini açısından zengin olan fındık cilt sağlığınızı destekler. Cildiniz için faydalı yağ asitleri içerir ve daha parlak, sağlıklı bir cilt sağlar.
  • Hamilelikte fındığın faydaları çoktur. Hem kendileri hem bebekleri için hamilelere fındık tüketmesi önerilir. Özellikle hamilelikte sık görülen kabızlık şikâyetleri için kullanılır. Aynı zamanda içerisindeki kalsiyum ve magnezyum sayesinde hamilelikte görülen bel ve kas ağrılarını önler. Bunun için özellikle çiğ fındık tüketilmesi tavsiye edilir.

Fındık Ağacını Tanıyalım

Kabuklu Fındık ağacı, çift tırtıklı ve basit marjlı, yuvarlak yapraklı yapıya sahip bir ağaçtır. Fındık ağacı çiçekleri ilkbaharda yapraklardan önce çok erken üretirler. Fındık grubunun tüm üyeleri, kış sonlarında ve baharın başlarında çarpıcı sarkan sarı çiçekler üretirler. Bunlar, bitkilerin dışı çiçekleri döllemek ve iyi bir mahsul sağlamak için gerekli poleni içeren erkek kısımlarıdır.

Polen bulutları dal uçlarında tutulan minik dışı çiçekleri tozlamak için rüzgarlı bir günde ortaya çıkarlar. Bu rüzgarla tozlanan somunların aktif olarak açıkta bir alanı tercih ettiği anlamına gelir. Ayrıca, hem yağışlı hem de soğuk kış aylarına dayanacak kadar olağanüstü sertlerdir. Bu onları bahçenin sorunlu kısımları için çok faydalı bitkiler yapar. Peki fındık ağaçları ne kadar büyür ? Bu ağaçlar genellike 4.5 metre genişliğine ve 3 ila 6 metre arası bir uzunluğa sahip olabilirler. Fındık ağacı üretici ile iyi anlaşan bir ağaçtır. Bu ağacın çalı olarak doğal biçimde yetişmelerine izin verebilir veya budayarak küçük bir ağaç şekline sokabilirsiniz.

Ağırlık1 kg
0

ENÜST

X