Naturel Fındık İçi 14-16 1 KG

Naturel Fındık İçi  sert meyve kabuğundan çıkarılmış 13-15 mm çapındaki fındıklardır. Günde bir avuç fındığın insan vücuduna sağladığı yararlar saymakla bitmez. Sayısız faydaya sahip olan fındık, kararında tüketildiğinde gerçekten yararlı olabilir. İnsanların en çok tükettikleri besinlerden birisi olan fındık içeriğinde bulunan zengin kaynaklarla, vücuda çok sayıda olumlu katkı sağlar. Sağlıklı tüketiminde kişinin vücut fonksiyonlarının düzgün olarak çalışmasına yardım eder.

Ürünlerimiz tamamen organik ürünler olup kendi mahsullerimizdir. Alımlar en az 100 Kg altı olmalıdır. Ürünlerimizin uygun fiyatlı olması dışında tüm Türkiye’ye ücretsiz kargo imkanı sunuyoruz. Yurt dışı alımlarda ise 1 ton üzerine ücretsiz kargo ile gönderim avantajımızda mevcuttur. İnternet sitemizden anında detaylı ulaşım sağlayabilirsiniz.

Naturel Fındık İçi 14-16 Faydaları

Naturel Fındık İçi beyin sağlığınızı korur. Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan bir fonksiyonu vardır. İçerisindeki E, K vitaminleri beyin sağlığımızı olumlu yönde etkiler. Hafızayı güçlendirerek Alzheimer hastalığına karşı koruyucu bir etki sağlar. Fındığın tüm bilinen faydaların yanında cildi güzelleştirici etkisi de vardır. E ve C vitamini açısından zengin olan fındık cilt sağlığınızı destekler. Cildiniz için faydalı yağ asitleri içerir ve daha parlak, sağlıklı bir cilt sağlar. Magnezyum, fosfor ve potasyum diyabetin önlenmesi ile ilişkili minerallerdir. Fındık, bu minerallerin iyi bir kombinasyonunu sağlar, bu da diyabet hastası olan herkes için faydalıdır. İyi kolesterolün destekler, kötü kolesterolü azaltır. Kemik yoğunluğu kaybı, artrit ve eklem ağrısı gibi ciddi inflamatuar hastalıklara yol açabilir. Fındık, yaşlandıkça kemik yoğunluğunu sağlam tutan temel mineraller olan kalsiyum, potasyum, magnezyum ve fosforda yüksektir. Manganez, daha güçlü kemikler oluşturmaya yardımcı olur ve ayrıca kadınlarda osteoporozun başlamasını önler.

Naturel Fındık İçi 14-16 Nasıl Yetişir

Naturel Fındık İçi, ülkemizde en çok sevilen yemişlerden bir tanesi olarak  bilinmektedir. Sağlığa önemli faydaları bulunan fındığın bir bölgede yetişmesi için o bölgenin ılıman iklim kuşağına sahip olması gerekmektedir. Bir bölgede fındık yetişmesi için o bölgenin 1000-2000 metreküp yağış alması gerekmekte olup en düşük sıcaklığın 5-6 derece, en yüksek sıcaklığın ise 20-25 derece olması gerekmektedir. Fındıklar -25 dereceye kadar dayanırlar. Toprak ph’ı 6-6.5 olmalıdır.Donlara dayanıklıdır ve çok düşük sıcaklıklarda zarar görse bile bunu kolaylıkla atlatabilir. Fındığın ülkemizde üretim alanları yaygın olarak şu şekilde tasnif edilir: Doğu Karadeniz Bölgesi: Bu bölgede Ordu, Giresun, Rize, Trabzon, Artvin ve illeri yer almaktadır. Karadeniz Bölgesi’nin orta ve batı kısımları:  Burada da; Samsun, Sinop Kastamonu, Bolu, Düzce, Sakarya, Zonguldak, Kocaeli ve illeri bulunmaktadır. Türkiye, dünyanın 858.697 tonluk % 64’ünü oluşturan önde gelen fındık üreticisidir. Ülkemizin ardından sırasıyla İtalya, Gürcistan ve Amerika Birleşik Devletleri gelmektedir. Türkiye’de fındıklar Türk çayının yanında kavrulur ve yenilir.

 

0

ENÜST

X