Naturel Fındık İçi 14-16 1 KG

Naturel Fındık İçi 14-16 mm boyutundadır ve organik olarak yetiştilmektedir. Günde bir avuç fındığın insan vücuduna sağladığı yararlar saymakla bitmez. Sayısız faydaya sahip olan fındık, kararında tüketildiğinde gerçekten yararlı olabilir. İnsanların en çok tükettikleri besinlerden birisi olan fındık içeriğinde bulunan zengin kaynaklarla, vücuda çok sayıda olumlu katkı sağlar. Sağlıklı tüketiminde kişinin vücut fonksiyonlarının düzgün olarak çalışmasına yardım eder. Türkiye’de ve dünyada fındığın yaklaşık yüzde 80’i çikolata sanayinde, yüzde 10 – 12’si pastane ve bisküvi mamullerinde, yüzde 3 ila 4’ü kuruyemiş ve yüzde 2 – 3’ü de dondurma yağ sanayinde tüketiliyor.

Türkiye’de üretilen fındığın ortalama yüzde 15 ila 20’si iç tüketim olarak gerçekleşiyor. Yani 1 yılda 80 bin ton civarında bir iç tüketim görülüyor. Kişi başına düşen tüketim ise 1 yılda 500 ila 600 gram arası değişiyor. Alımlar en az 100 Kg altı olmalıdır. Ürünlerimizin uygun fiyatlı olması dışında tüm Türkiye’ye ücretsiz kargo imkanı sunuyoruz. Yurt dışı alımlarda ise 1 ton üzerine ücretsiz kargo ile gönderim avantajımızda mevcuttur. İnternet sitemizden anında detaylı ulaşım sağlayabilirsiniz.

Fındığın Yararları

Fındığın tüm bilinen faydaların yanında cildi güzelleştirici etkisi de vardır. E ve C vitamini açısından zengin olan fındık cilt sağlığınızı destekler. Cildiniz için faydalı yağ asitleri içerir ve daha parlak, sağlıklı bir cilt sağlar. Naturel Fındık İçi beyin sağlığınızı korur. Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan bir fonksiyonu vardır. İçerisindeki E, K vitaminleri beyin sağlığımızı olumlu yönde etkiler. Hafızayı güçlendirerek Alzheimer hastalığına karşı koruyucu bir etki sağlar. Kemik yoğunluğu kaybı, artrit ve eklem ağrısı gibi ciddi inflamatuar hastalıklara yol açabilir. Fındık, yaşlandıkça kemik yoğunluğunu sağlam tutan temel mineraller olan kalsiyum, potasyum, magnezyum ve fosforda yüksektir. Manganez, daha güçlü kemikler oluşturmaya yardımcı olur ve ayrıca kadınlarda osteoporozun başlamasını önler. Magnezyum, fosfor ve potasyum diyabetin önlenmesi ile ilişkili minerallerdir. Fındık, bu minerallerin iyi bir kombinasyonunu sağlar, bu da diyabet hastası olan herkes için faydalıdır. İyi kolesterolün destekler, kötü kolesterolü azaltır.

Fındık Nasıl Yetişir?

Naturel Fındık içi Türkiye’de en çok Karadeniz kıyılarında ve Giresun bölgesinde yetişmektedir. Yurdumuz fındık üretiminde Dünya sıralamasında birinci sıradadır. Türkiye’deki fındık ağaçlarının sayısı 160 milyonun üstündedir ve yılda yaklaşık olarak 70-80 bin ton fındık alınır ki bu miktar dünya fındık üretiminin yarısından daha çoktur.Fındık ağacının özelliklerinden biri de humus bakımından zengin bir toprağa sahip  olması, hafif kumlu, killi serin toprakları sevmesidir. Fındık ağaçlarının kökleri dik olarak 1 metre derinliğe kadar inebilmektedir. İyi bakılan fındık ağacı 50-60 yıl ömrü olabilmektedir.  Fındık, yapraklarını döküp toprakta humus meydana getiren ağaçların gölgeliklerine, soğuk bölgelerde güneye bakan, kuzeye kapalı yerlere dikilmelidir.

 

 

0

ENÜST

X